Aikuisuuteen

Aikuisuuteen

Vaeltajasta aikuiseksi

Tavoite

Vaeltaja siirtyy aikuiseksi. Päätösseremonia tekee tulevaan aikuiseen vaikutuksen ja hän kokee aidosti olevansa seremonian jälkeen vanhempi partiolaisena. Vaeltaja löytää paikkansa lippukunnan aikuisessa johtajistossa. Päätösseremoniasta jää hyvä muisto ja se kannustaa toimimaan ja jatkamaan partiossa.

Kuvaus

Vaeltaja osallistuu muiden partioaikuisten hänelle järjestämään päätösseremoniaan. Sen tarkoitus on, että vaeltaja kokee kuuluvansa aikuisten joukkoon ja että muut aikuiset ottavat vaeltajan täysivaltaiseksi jäseneksi aikuisten porukkaan. Vaeltaja saa vaeltajaikäkauden päätösmerkin, jos hän on toteuttanut päätösmerkkiin vaaditut aktiviteetit.

Pakollinen Aktiviteetti

Arvioitu kesto

1-2 tuntia

Taitoalueet

Partiokulttuuri

Paikka

kololla
Kolo
kämpällä
Kämpällä
metsässä
Metsässä
ulkona
Ulkona

Ryhmäkoko

Ryhmässä

Kasvatustavoitteet

Yhteisöön kuuluminen, Maailmankatsomus

Johtajan tehtävä

Luotsin tehtävänä on järjestää päätösseremonian yhdessä lippukunnan muun aikuisjohtajiston kanssa. Jos lippukunnassa ei ole aikuisia johtajia, huolehtii luotsi siitä että vaeltaja saa kuitenkin osallistua seremoniaan.

TOTEUTUSVINKIT

KIRJOITA TOTEUTUSVINKKI

Lisää liitetiedostoLisää linkki
En ole robotti, vaan partiolainen joka tuntee vastuunsa ja velvollisuutensa ja ymmärtää lähettämänsä vinkin käyvän ensin tarkistuksessa ennen julkaisua.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry