Arjen taidot

Arjen taidot

Huristellaan menemään

Tavoite

Vaeltaja ymmärtää kunnossapidon merkityksen auton ylläpidossa. Hän ymmärtää auton perustoimintaa ja tuntee tärkeimmät huoltoa vaativat kohteet henkilöautossa. Vaeltaja osaa pakata kuorman.

Kuvaus

Vaeltaja tekee auton perushuollon. Kun huolto on tehty, vaeltaja selvittää, miten syntyvä jäte kuuluu hävittää ja toimii sen mukaan. Vaeltaja harjoittelee pakkaamaan auton ja peräkärryn turvallisesti. Hän harjoittele ajoa peräkärryn kanssa.

Valinnainen Aktiviteetti

Arvioitu kesto

yli 2 tuntia

Taitoalueet

Arjen taidot

Paikka

ulkona
Ulkona

Ryhmäkoko

Ryhmässä

Kasvatustavoitteet

Terveys ja turvallisuus

Johtajan tehtävä

Vartionjohtaja huolehtii aktiviteetin käytännön järjestelyistä. Hän hankki paikalle asian osaavan henkilön tai toimii itse opastajana. Hän hankkii paikalle myös tarvittavat kulkuneuvot sekä peräkärryn. Lisäksi vartionjohtaja varaa paikalle huollon suorittamiseen tarvitset perustyökalut, joita ovat esimerkiksi hylsysarja, jäteöljyastia, sytytystulppa-avain, kiintolenkkiavainsarja ja ruuvimeisselit. Luotsi auttaa tarvittaessa vartionjohtajaa asiantuntijan ja tarvittavien välineiden hankinnassa.

TOTEUTUSVINKIT

KIRJOITA TOTEUTUSVINKKI

Lisää liitetiedostoLisää linkki
En ole robotti, vaan partiolainen joka tuntee vastuunsa ja velvollisuutensa ja ymmärtää lähettämänsä vinkin käyvän ensin tarkistuksessa ennen julkaisua.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry