Laitetaan likoon

Laitetaan likoon

Uudet maut

Tavoite

Vaeltaja tunnistaa omia ruokaan liittyviä ennakkoluulojaan ja on valmis kohtaamaan niitä.

Kuvaus

Vaeltaja miettii, mitä ennakkoluuloja hänellä on eri ruokakulttuureja tai ruokalajeja kohtaan. Hän kohtaa ennakkoluuloja herättäviä ruokalajeja esimerkiksi valmistamalla niitä itse tai käymällä ravintolassa syömässä.

Valinnainen Aktiviteetti

Arvioitu kesto

yli 2 tuntia

Taitoalueet

Suomalainen kulttuuri, Rohkeus

Paikka

kololla
Kolo
kämpällä
Kämpällä
metsässä
Metsässä
ulkona
Ulkona
kotona
Kotona
vierailu kohteessa
Vierailu kohteessa

Ryhmäkoko

Ryhmässä

Kasvatustavoitteet

Yhteisöön kuuluminen

Johtajan tehtävä

Vartionjohtaja huolehtii aktiviteetin käytännön järjestelyistä. Hän varaa tarvittaessa ravintolan tai huolehtii tarvittavat ruoka-aineet kololle. Luotsi auttaa löytämään vieraita makuja ja kannustaa vaeltajia ylittämään omat rajansa. Hän keskustelee vaeltajien kanssa ruokiin liittyvistä ennakkoluuloista mistä ennakkoluulot syntyvät, millaisia erilaisia ruokaan liittyviä inhottavia kokemuksia vaeltajilla on ja miten ennakkoluuloja voi hälventää.

TOTEUTUSVINKIT

KIRJOITA TOTEUTUSVINKKI

Lisää liitetiedostoLisää linkki
En ole robotti, vaan partiolainen joka tuntee vastuunsa ja velvollisuutensa ja ymmärtää lähettämänsä vinkin käyvän ensin tarkistuksessa ennen julkaisua.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry