Lippukunta

Lippukunta

Lippukunnan päätöksenteko

Tavoite

Vaeltaja ymmärtää, miten yhdistys toimii. Vaeltaja ymmärtää virallisten ja epävirallisten päätöksentekokanavien eron sekä tietää, millaiset asiat kuuluu päättää missäkin.

Kuvaus

Vaeltaja selvittää, mitä oman lippukunnan säännöt sanovat päätöksenteosta. Hän tutustuu vuosi- tai kevät- ja syyskokouksen esityslistoihin ja tutustuu viimeisimpiin pöytäkirjoihin. Vaeltaja kartoittaa kuka on lippukunnassa vastuussa mistäkin ja kuka tekee päätökset. Hän selvittää myös, miten päätöksenteko ja yhdistyslakiin kuuluvat asiat hoidetaan käytännössä. Vaeltaja ottaa selvää kaikista eri foorumeista, joissa lippukunnassa tehdään päätöksiä.

Valinnainen Aktiviteetti

Arvioitu kesto

yli 2 tuntia

Taitoalueet

Partiokulttuuri, Yhdistystoiminta, Vaikuttaminen

Paikka

kololla
Kolo
kämpällä
Kämpällä
kotona
Kotona

Ryhmäkoko

Ryhmässä

Kasvatustavoitteet

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen

Johtajan tehtävä

Jos vartio tekee aktiviteetin yhdessä, vartionjohtajan tehtävänä on joko kutsua koloiltaan mukaan joku lippukunnan hallintoa tunteva henkilö tai pyytää jokaista vartion jäsentä selvittämään tietyt asiat etukäteen. Vartionjohtaja huolehtii siitä, että asia tulee kokonaisuudessaan selvitettyä. Jos luotsi osallistuu aktiviteetin tekemiseen, hän voi esittää tarkentavia kysymyksiä ja syventää keskustelua sekä kertoa mahdollisia omia kokemuksiaan erilaisista yhdistyksen hallintoon liittyvistä tilanteista.

TOTEUTUSVINKIT

KIRJOITA TOTEUTUSVINKKI

Lisää liitetiedostoLisää linkki
En ole robotti, vaan partiolainen joka tuntee vastuunsa ja velvollisuutensa ja ymmärtää lähettämänsä vinkin käyvän ensin tarkistuksessa ennen julkaisua.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry