Maailmankatsomus

Maailmankatsomus

Vieras maailmankatsomuksellinen tapahtuma

Tavoite

Vaeltaja rakentaa omaa identiteettiään ja vahvistaa omia näkemyksiään. Hän arvostaa erilaisuutta ja ymmärtää että on monenlaisia ihmisiä ja maailmankatsomuksia sekä osaa toimia erilaisten ihmisten kanssa. Vaeltaja tunnistaa omia asenteitaan.

Kuvaus

Vaeltaja tutustuu itselleen vieraaseen uskontokuntaan tai elämänkatsomukseen. Hän osallistuu eri uskontokunnan tai elämänkatsomuksen omaavien tapahtumaan ja keskustelee siellä muiden kanssa.

Valinnainen Aktiviteetti

Arvioitu kesto

yli 2 tuntia

Taitoalueet

Vuorovaikutustaidot, Katsomustaidot, Rohkeus

Paikka

vierailu kohteessa
Vierailu kohteessa

Ryhmäkoko

Ryhmässä

Kasvatustavoitteet

Toisten kunnioittaminen

Johtajan tehtävä

Vartionjohtaja auttaa tarvittaessa sopivan tapahtuman löytämisessä. Vartio voi jakautua myös pienempiin ryhmiin, jotta kaikille löytyy mielenkiintoinen ja vierasta maailmankatsomusta edustava tapahtuma. Erilainen maailmankatsomus voi olla esimerkiksi yhteiskunnalliseen kysymykseen liittyvä, ympäristöön vaikuttava tai poliittinen. Luotsi auttaa vaeltajaa hahmottamaan omaa maailmankatsomustaan ja löytämään kyseisen toisen maailmankatsomuksen mukaisen tapahtuman. Tapahtuman jälkeen luotsi keskustelee vaeltajan kanssa kokemuksista.

TOTEUTUSVINKIT

KIRJOITA TOTEUTUSVINKKI

Lisää liitetiedostoLisää linkki
En ole robotti, vaan partiolainen joka tuntee vastuunsa ja velvollisuutensa ja ymmärtää lähettämänsä vinkin käyvän ensin tarkistuksessa ennen julkaisua.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry