Minä johtajana

Minä johtajana

Minä pestaajana

Tavoite

Vaeltaja osaa tarkastella johtamaansa projektia, määritellä sen vaatimat avainhenkilöt ja kuvata avaintehtävät pesteinä. Vaeltaja osaa markkinoida pestejä houkuttelevasti ja osaa tarvittaessa myös pyytää ihmisiä suoraan pestiin. Vaeltaja vetää sopivan mittaisen pestikeskustelun vetämänsä projektin osallistujille. Vaeltaja tunnistaa projektin aikana mahdollisen kiinnostuksen laskemisen ja tietää keinoja tilanteen korjaamiseksi. Hän osaa erilaisia motivointitapoja.

Kuvaus

Vaeltaja miettii, mitä avainhenkilöitä hän tarvitsee vetämässään projektissa (esimerkiksi lippukunnan leirillä tarvitaan muonittajaa, sudenpentujen ohjelman suunnittelijaa, ea-vastaavaa, huollon pyörittäjää ja niin edelleen) ja mitkä ovat näiden henkilöiden vastuutehtävät. Vaeltaja markkinoi auki olevia pestejä lippukunnan rekrytointikanavissa ja kasvotusten. Vaeltaja perehtyy mikä on pesti ja pestikeskustelu. Hän pestaa projektiinsa tarvittavat henkilöt ja käy heidän kanssaan pestikeskustelut. Pestin aikana vaeltaja pyrkii huolehtimaan siitä, että pestattujen henkilöiden motivaatio säilyy.

Valinnainen Aktiviteetti

Arvioitu kesto

pitkäkestoinen

Taitoalueet

Vuorovaikutustaidot, Organisointitaidot, Itsensä johtamisen taidot, Viestintä

Paikka

kololla
Kolo
kämpällä
Kämpällä
metsässä
Metsässä
ulkona
Ulkona
kotona
Kotona

Ryhmäkoko

Ryhmässä

Kasvatustavoitteet

Ryhmässä toimiminen, ihmissuhteet

Johtajan tehtävä

Jokainen vaeltaja tekee aktiviteetin itsenäisesti. Vartionjohtaja voi johdattaa vartion jäseniä miettimään yhdessä hyviä motivointikeinoja sekä tapoja rekrytoida väkeä erilaisiin pesteihin.
LUOTSIN TEHTÄVÄ:
Luotsi auttaa tarvittaessa vaeltajaa käyttämään lippukunnan rekrytointikanavia. Hän voi myös antaa vaeltajalle vinkkejä hyvistä pestattavista sekä neuvoo tarvittaessa pestikeskustelun vetämisessä ja pestien sisältöjen avaamisessa.

TOTEUTUSVINKIT

KIRJOITA TOTEUTUSVINKKI

Lisää liitetiedostoLisää linkki
En ole robotti, vaan partiolainen joka tuntee vastuunsa ja velvollisuutensa ja ymmärtää lähettämänsä vinkin käyvän ensin tarkistuksessa ennen julkaisua.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry