Minä ryhmän jäsenenä

Minä ryhmän jäsenenä

Minä johdettavana

Tavoite

Vaeltaja ymmärtää tehtävänsä ryhmän jäsenenä myös tilanteissa, joissa hän on itse johtaja. Vaeltaja osaa antaa tilaa myös toisille johtajille.

Kuvaus

Vaeltaja tarkkailee käyttäytymistään ryhmissä, joissa hän toimii jonkun toisen alaisena. Hän pohtii millainen suhde hänellä on johtajaan ja kuinka hän käyttäytyy tilanteissa, joissa hän haluaisi neuvoa johtajaa.

Valinnainen Aktiviteetti

Arvioitu kesto

pitkäkestoinen

Taitoalueet

Vuorovaikutustaidot, Itsensä johtamisen taidot

Paikka

kololla
Kolo
kämpällä
Kämpällä
metsässä
Metsässä
ulkona
Ulkona

Ryhmäkoko

Ryhmässä

Kasvatustavoitteet

Ryhmässä toimiminen, ihmissuhteet

Johtajan tehtävä

Vartionjohtaja voi tarvittaessa antaa vinkkejä siihen, missä tilanteissa tai projekteissa vaeltaja voi kokeilla johdettavana olemisen taitoja. Luotsi auttaa vaeltajaa pohtimaan omaa rooliaan. Hän esittää tarkentavia kysymyksiä ja auttaa vaeltajaa järjestelemään ajatuksiaan. On hyvä, jos luotsi pääsee myös toviksi seuraamaan tilannetta, tällöin hän pystyy paremmin esittämään vaeltajalle kysymyksiä kokemuksesta. Olisi suotavaa, että vaeltajaluotsi ei toimisi johtajana ryhmässä, jonka toiminnasta vaeltaja aktiviteettia tekee.

TOTEUTUSVINKIT

KIRJOITA TOTEUTUSVINKKI

Lisää liitetiedostoLisää linkki
En ole robotti, vaan partiolainen joka tuntee vastuunsa ja velvollisuutensa ja ymmärtää lähettämänsä vinkin käyvän ensin tarkistuksessa ennen julkaisua.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry