Palvelu

Palvelu

Talkoot

Tavoite

Vaeltaja osaa järjestää talkoot. Hän ymmärtää yhteisten asioiden hoitamisen ja yhteistyön merkityksen osana yhteiskunnan toimintaa.

Kuvaus

Vartio järjestää talkoot, joissa se on mukana myös itse. Vartio valitsee talkookohteen sekä suunnittelee mainostuksen, käytännön toteutuksen ja kiitokset. Tarvittaessa vartio perehtyy talkoisiin liittyviin lupa- ja vakuutuskäytäntöihin.

Valinnainen Aktiviteetti

Arvioitu kesto

pitkäkestoinen

Taitoalueet

Arjen taidot, Palvelu, Organisointitaidot, Vaikuttaminen, Viestintä

Paikka

kololla
Kolo
kämpällä
Kämpällä
metsässä
Metsässä
ulkona
Ulkona
vierailu kohteessa
Vierailu kohteessa

Ryhmäkoko

Ryhmässä

Kasvatustavoitteet

Ryhmässä toimiminen, Yhteiskunnallinen vaikuttaminen

Johtajan tehtävä

Vartiojohtaja etsii mahdollisia talkookohteita vartion suunnittelukokoukseen. Hän johtaa keskustelua ja ohjaa suunnittelua. Vartionjohtaja ottaa pohdintaan mukaan kysymykset siitä, miten talkoisiin saadaan väkeä paikalle ja kuinka väki saadaan innostumaan talkootyöstä. Kannattaa myös miettiä, miten talkooväkeä kiitetään. Suunnittelussa on hyvä myös pohtia, miten talkoisiin saadaan mukaan muita osallistujia partiolaisten lisäksi. Luotsi auttaa sopivan talkookohteen löytämisessä ja talkoiden suunnittelussa. Luotsi johdattaa vaeltajat keskustelemaan ennen ja jälkeen tapahtuman. Keskustelua voi käydä esimerkiksi talkootyön positiivista ja negatiivisista puolista sekä siitä, mitä seuraa, jos osa väestä jättää tulematta esimerkiksi taloyhtiön talkoisiin.

TOTEUTUSVINKIT

KIRJOITA TOTEUTUSVINKKI

Lisää liitetiedostoLisää linkki
En ole robotti, vaan partiolainen joka tuntee vastuunsa ja velvollisuutensa ja ymmärtää lähettämänsä vinkin käyvän ensin tarkistuksessa ennen julkaisua.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry