Palvelu

Palvelu

Vapaaehtoistyö partion ulkopuolella

Tavoite

Vaeltaja auttaa ja pitää huolta toisista ihmisistä tai ympäristöstä, vaikkei se olisi oman välittömän edun mukaista. Hän ymmärtää, että yhdessä tekemällä saa aikaan suurempaa. Vaeltaja saa kokemuksen pyyteettömästä työstä toisessa kulttuurissa tai erilaisessa yhteisössä ja näkee, miten pienikin apu on tarpeellista.

Kuvaus

Vaeltaja tutustuu siihen mitä vapaaehtoistyö on. Hän selvittää millaisia häntä lähellä olevia vapaaehtoistyömahdollisuuksia on ja kokeilee yhtä vapaaehtoistyön muotoa tarpeeksi pitkän ajan, että saa näkemyksen tehtävästä.

Valinnainen Aktiviteetti

Arvioitu kesto

pitkäkestoinen

Taitoalueet

Arjen taidot, Palvelu, Vaikuttaminen

Paikka

metsässä
Metsässä
ulkona
Ulkona
vierailu kohteessa
Vierailu kohteessa

Ryhmäkoko

Ryhmässä

Kasvatustavoitteet

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen, Vastuu elinympäristöstä, ihmissuhteet, Toisten kunnioittaminen

Johtajan tehtävä

Vartionjohtaja auttaa vaeltajaa löytämään sopivan vapaaehtoistyön muodon. Jos vaeltajat osallistuvat vapaaehtoistyöhön vartiona, selvittää vartionjohtaja tarvittavia yksityiskohtia. Luotsi voi tarvittaessa auttaa löytämään vapaaehtoistyöpaikkoja. Hän huolehtii, että vapaaehtoistyöpaikka on kyseiselle vaeltajalle sopiva tehtävä. Luotsi johdattaa vaeltajat keskustelemaan koetusta ja opitusta kokemuksen jälkeen. Hän ohjaa vaeltajat huomaamaan teon merkityksen sekä sen, mitä yhtäläisyyttä ja eroa on kyseisessä toimintamuodossa ja partiossa.

TOTEUTUSVINKIT

KIRJOITA TOTEUTUSVINKKI

Lisää liitetiedostoLisää linkki
En ole robotti, vaan partiolainen joka tuntee vastuunsa ja velvollisuutensa ja ymmärtää lähettämänsä vinkin käyvän ensin tarkistuksessa ennen julkaisua.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry