Pesti

Pesti

Pesti partiossa

Tavoite

Vaeltaja tietää, mikä on pesti, ja mitä tarkoittaa pestaaminen. Hän on saanut kokemuksen pestaamisesta ja pestissä toimimisesta aikuisen tukemana. Vaeltaja päivittää osaamistaan pestiä vastaavaksi.

Kuvaus

Vaeltaja valitsee itselleen sopivan pestin ja ottaa pestin vastaan. Hän käy pestikeskustelun pestin alussa ja saa pestin aikana tukea aikuiselta. Pestin päätteeksi hän käy loppukeskustelun ja tarvittaessa perehdyttää seuraajansa. Vaeltaja suorittaa Turvallisesti yhdessä -koulutuksen, jos hän ei ole sitä vielä tehnyt. Tarvittaessa vaeltaja osallistuu pestinmukaiseen koulutukseen, esimerkiksi ikäkausijohtajan koulutukseen.

Valinnainen Aktiviteetti

Arvioitu kesto

pitkäkestoinen

Taitoalueet

Partiokulttuuri, Vuorovaikutustaidot

Paikka

kololla
Kolo
kämpällä
Kämpällä
metsässä
Metsässä
ulkona
Ulkona

Ryhmäkoko

Ryhmässä

Kasvatustavoitteet

Osaaminen ja ongelmanratkaisu, Terveys ja turvallisuus, ihmissuhteet

Johtajan tehtävä

Vartionjohtaja kannustaa vartiolaisia pestin etsimisessä ja pestin aikana. Luotsi auttaa sopivan pestin ja pestissä tukevan aikuisen löytämisessä. Luotsi voi toimia tukevana aikuisena myös itse. Luotsi kannustaa vaeltajaa etsimään sekä haastavia pestejä että sellaisia, jossa tämä voi käyttää omia vahvuuksiaan.

TOTEUTUSVINKIT

KIRJOITA TOTEUTUSVINKKI

Lisää liitetiedostoLisää linkki
En ole robotti, vaan partiolainen joka tuntee vastuunsa ja velvollisuutensa ja ymmärtää lähettämänsä vinkin käyvän ensin tarkistuksessa ennen julkaisua.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry