Projektit haltuun

Projektit haltuun

Plan B

Tavoite

Vaeltaja oppii tarkastelemaan projektia kokonaisuutena ja löytämään suunnitelmasta heikkouksia. Hän ymmärtää varasuunnitelmien tekemisen tärkeyden ja kaikkeen varautumisen periaatteen.

Kuvaus

Vaeltaja kokoaa projektista, jossa on mukana, projektikaaren tapahtumia aikajanalle. Projektikaarella tarkoitetaan projektin alusta loppuun sijoittuvia tilanteita, esimerkiksi partioleirissä johtajan valintaa, budjetin tekemistä, ohjelman suunnittelua, ruokatilauksen tekemistä ja niin edelleen. Vaeltaja tutustuu skenaariotyöskentelyyn, eli pohtii millaisia ongelmia, poikkeamia tai yllätyksiä voi projektin aikana tulla vastaan ja laatii joillekin osille projektia vaihtoehtoisen suunnitelman. Vaeltaja toteuttaa projektin aikana laatimansa vaihtoehtoisen suunnitelman, mikäli alkuperäinen suunnitelma ei syystä tai toisesta ole mahdollinen.

Valinnainen Aktiviteetti

Arvioitu kesto

yli 2 tuntia

Taitoalueet

Organisointitaidot, Turvallisuus, Itsensä johtamisen taidot

Paikka

kololla
Kolo
kämpällä
Kämpällä
metsässä
Metsässä
ulkona
Ulkona

Ryhmäkoko

Ryhmässä

Kasvatustavoitteet

Ryhmässä toimiminen, Terveys ja turvallisuus

Johtajan tehtävä

Vartionjohtaja voi hankkia tarvittavaa materiaalia aikajanan tekemiseen. Jos aktiviteetti toteutetaan vartion yhteisestä projektista voi vartionjohtaja toimia keskustelun puheenjohtajana. Luotsi auttaa vaeltajaa aikajanan muodostamisessa. Hän tukee projektin teon aikana vaeltajaa vaihtoehtoisen suunnitelman toteuttamisessa jos näin on tarpeen. Hän keskustelee vaeltajan kanssa siitä, miksi varasuunnitelmien tekeminen on tärkeää. Luotsi voi tarvittaessa jakaa omia kokemuksiaan varasuunnitelmien tarpeellisuudesta.

TOTEUTUSVINKIT

KIRJOITA TOTEUTUSVINKKI

Lisää liitetiedostoLisää linkki
En ole robotti, vaan partiolainen joka tuntee vastuunsa ja velvollisuutensa ja ymmärtää lähettämänsä vinkin käyvän ensin tarkistuksessa ennen julkaisua.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry