Projektit haltuun

Projektit haltuun

Suurleiripesti

Tavoite

Vaeltaja kartuttaa projektinhallinnan taitoja vaativammassa pestissä. Hän osaa tunnistaa omia tavoitteitaan ja kehittää osaamistaan haluamaansa suuntaan.

Kuvaus

Vaeltaja pohtii millaisia taitoja haluaisi oppia ja etsii tulevilta piiri-, Finnjamboree- tai muiden järjestöjen suurleireiltä pestin, jossa voi kartuttaa taitojaan. Hän toimii osana ryhmää, johon kuuluu myös hänelle ennalta tuntemattomia ihmisiä. Pestin jälkeen vaeltaja pohtii oliko pesti odotusten mukainen ja oppiko hän haluamiaan taitoja.

Valinnainen Aktiviteetti

Arvioitu kesto

pitkäkestoinen

Taitoalueet

Partiokulttuuri, Vuorovaikutustaidot, Itsensä johtamisen taidot

Paikka

kololla
Kolo
kämpällä
Kämpällä
metsässä
Metsässä
ulkona
Ulkona
kotona
Kotona

Ryhmäkoko

Ryhmässä

Kasvatustavoitteet

Ryhmässä toimiminen, Osaaminen ja ongelmanratkaisu

Johtajan tehtävä

Vartionjohtaja kannustaa vaeltajia etsimään suurleiripestejä. Hän seuraa piirin ja keskusjärjestön toimintasuunnitelmia ja vinkkaa tulevista tapahtumista vartiotovereilleen. Luotsi auttaa vaeltajaa löytämään sopivan haastava pestin. Hän kertoo omien kokemustensa perusteella vaeltajalle, minkälaisia tehtäviä pesti voi pitää sisällään. Luotsi voi myös vinkata vaeltajalle henkilöistä, jotka on toiminut aiemmin suurleiripestissä. Hän tarjoaa tukea pestin aikana. Tarvittaessa luotsi ohjaa vaeltajan hankkimaan apua leiriorganisaatiolta. Luotsi keskustelee vaeltajan kanssa ennen pestin ottamista, pestin aikana sekä pestin jälkeen vaeltajan odotuksista, kokemuksista ja oppimisesta.

TOTEUTUSVINKIT

KIRJOITA TOTEUTUSVINKKI

Lisää liitetiedostoLisää linkki
En ole robotti, vaan partiolainen joka tuntee vastuunsa ja velvollisuutensa ja ymmärtää lähettämänsä vinkin käyvän ensin tarkistuksessa ennen julkaisua.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry