Vaikutan ympäristöön

Vaikutan ympäristöön

Energiamurros

Tavoite

Vaeltaja tutustuu erilaisiin tapoihin tuottaa energiaa. Hän ymmärtää energiaratkaisujen ja -politiikan monialaisuuden ja energia-alan riippuvuussuhteita muuhun yhteiskunnan toimintaan.

Kuvaus

Vaeltaja tutustuu Suomessa ja maailmalla tällä hetkellä käytettyihin energiamuotoihin ja selvittää mitkä tahot ovat suurimpia energiankuluttajia Suomessa. Lisäksi hän selvittää itselleen Suomen energiapolitiikkaa ja kerää lisätietoa eri energiamuotojen vaikutuksia ympäristöön. Hän pohtii yhdessä vartionsa kanssa miten nämä asiat liittyvät toisiinsa.

Valinnainen Aktiviteetti

Arvioitu kesto

yli 2 tuntia

Taitoalueet

Arjen taidot, Talous, Vaikuttaminen, Kestävä kehitys

Paikka

kololla
Kolo
kämpällä
Kämpällä
ulkona
Ulkona
kotona
Kotona
vierailu kohteessa
Vierailu kohteessa

Ryhmäkoko

Ryhmässä

Kasvatustavoitteet

Vastuu elinympäristöstä

Johtajan tehtävä

Vartionjohtaja voi selvittää yhteystietoja eri ministeriöihin tai korkeakouluihin. Luotsi auttaa vaeltajia ymmärtämään erilaisia näkökulmia ja asenteita, joita energiapolitiikkaan ja energiantuotantoon liittyy. Luotsi varmistaa, että jokainen saa kertoa turvallisesti oman mielipiteensä ja näkökantansa väittelyistä ja keskusteluista.

TOTEUTUSVINKIT

KIRJOITA TOTEUTUSVINKKI

Lisää liitetiedostoLisää linkki
En ole robotti, vaan partiolainen joka tuntee vastuunsa ja velvollisuutensa ja ymmärtää lähettämänsä vinkin käyvän ensin tarkistuksessa ennen julkaisua.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry