Vaikuttaminen

Vaikuttaminen

Äänestäminen

Tavoite

Vaeltaja ymmärtää virallisia ja epävirallisia päätöksentekojärjestelmiä ja osaa ottaa selvää itselleen tärkeistä asioista sekä vaikuttaa niihin. Vaeltaja tekee perusteltuja valintoja, pyrkii vaikuttamaan yhteisiin asioihin ja ymmärtää äänestämisen tärkeyden vaikutuskeinona.

Kuvaus

Vaeltaja ottaa selvää esimerkiksi eduskunta-, europarlamentti-, seurakunta- tai muissa vaaleissa päätettävistä asioista tai valittavista ehdokkaista ja heidän mielipiteistään. Hän käy vaalitilaisuuksissa, keskustelee ehdokkaiden kanssa ja muodostaa oman perustellun kantansa. Vaeltaja käy äänestämässä ja seuraa vaalien tulosta sekä oman ehdokkaansa tai ajamansa asian menestystä.

Valinnainen Aktiviteetti

Arvioitu kesto

yli 2 tuntia

Taitoalueet

Arjen taidot, Vaikuttaminen, Suomalainen kulttuuri

Paikka

kololla
Kolo
muu
Muu

Ryhmäkoko

Ryhmässä

Kasvatustavoitteet

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen

Johtajan tehtävä

Vartionjohtaja selvittää erilaisten vaalitilaisuuksien kokousaikatauluja. Hän huolehtii, että kaikki saapuvat paikalle oikeaan aikaan. Luotsi tukee vaeltajan poliittista ja mielipidepohdintaa. Hän auttaa vaeltajaa käsittelemään mahdollista turhautumisen tai vaikutusmahdottomuuden tunnetta.

TOTEUTUSVINKIT

KIRJOITA TOTEUTUSVINKKI

Lisää liitetiedostoLisää linkki
En ole robotti, vaan partiolainen joka tuntee vastuunsa ja velvollisuutensa ja ymmärtää lähettämänsä vinkin käyvän ensin tarkistuksessa ennen julkaisua.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry