Vesillä liikkuminen

Vesillä liikkuminen

Kaukopurjehdus

Tavoite

Vaeltaja osaa toimia aluksen vastuullisena päällikkönä kaikissa keliolosuhteissa avomerellä. Hän toimii koulutusaluksella partion periaatteita noudattaen.

Kuvaus

Vaeltaja suorittaa kipparikurssin. Koulutus koostuu kahdesta teoriaviikonlopusta, joiden jälkeen on kuulustelu, jonka hyväksyttävästi suorittaminen on edellytys oikeudelle osallistua neljän vuorokauden käytännön osalle. Koulutuksen sisältö valmistaa tulevaa päällikköä toimimaan koulutusaluksella partion periaatteita noudattaen. Koulutuksen aikana harjoitellaan hallitsemaan, tuntemaan ja käsittelemään lippukunnan koulutusalusta. Koulutuksen järjestämisestä vastaa Suomen Partiolaisten Meripartioryhmä.

Valinnainen Aktiviteetti

Arvioitu kesto

pitkäkestoinen

Taitoalueet

Itsensä johtamisen taidot, Vesillä liikkuminen

Paikka

vierailu kohteessa
Vierailu kohteessa
vesillä
Vesillä

Ryhmäkoko

Ryhmässä

Kasvatustavoitteet

Luontosuhde

Johtajan tehtävä

Vartionjohtaja voi tarvittaessa auttaa kurssin suorittamismahdollisuuksien selvittämisessä. Vartionjohtaja kannustaa muita vaeltajia kurssin suorittamisessa. Luotsi voi tarvittaessa auttaa kurssin suorittamismahdollisuuksien etsinnässä. Tarvittaessa luotsi auttaa vaeltajaa syventämään tietojaan tai ohjaa häntä asian tuntevan henkilön luokse.

TOTEUTUSVINKIT

KIRJOITA TOTEUTUSVINKKI

Lisää liitetiedostoLisää linkki
En ole robotti, vaan partiolainen joka tuntee vastuunsa ja velvollisuutensa ja ymmärtää lähettämänsä vinkin käyvän ensin tarkistuksessa ennen julkaisua.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry