Viestintä

Viestintä

Keskusteleva media

Tavoite

Vaeltaja tunnistaa mediassa keskustelevien käyttämiä vaikutuskeinoja ja käyttää niitä itse. Hän käyttää lähde- ja mediakritiikkiä tarkastellessaan keskustelukumppaneidensa esittämiä väitteitä sekä varmistaakseen omiensa paikkansapitävyyden. Vaeltaja käy keskustelua mediassa toisten ihmisten näkemyksiä kunnioittaen ja oman kantansa perustellen.

Kuvaus

Vaeltaja tutustuu johonkin mediassa käytävään keskusteluun. Hän tarkkailee keskustelussa käytettäviä ilmaisukeinoja ja pohtii niiden etuja ja haittoja. Vaeltaja tutustuu asiallisen vaikuttamisen keinoihin ja selvittää luotettavia tiedonlähteitä keskustelua varten. Vaeltaja osallistuu mielipiteiden vaihtoon esimerkiksi sosiaalisessa mediassa harjoitellen samalla oppimaansa.

Valinnainen Aktiviteetti

Arvioitu kesto

yli 2 tuntia

Taitoalueet

Vuorovaikutustaidot, Vaikuttaminen, Viestintä, Medialuku

Paikka

kololla
Kolo
kämpällä
Kämpällä
kotona
Kotona
vierailu kohteessa
Vierailu kohteessa

Ryhmäkoko

Ryhmässä

Kasvatustavoitteet

ihmissuhteet

Johtajan tehtävä

Vartionjohtaja auttaa keskusteluaiheen valinnassa. Hän voi esimerkiksi koota etukäteen infoa puhutusta aiheesta eri medioista. Luotsi osallistuu mahdollisuuksien mukaan keskusteluiltaan. Hän voi esittää pohdintoja herätteleviä ja provosoiviakin kysymyksiä illan aikana. Luotsin on erityisesti hyvä huomioida, että jo ryhmän sisäiset mielipiteet voivat olla erilaisia ja tällöin lähde- ja mediakriittisyyttä voi päästä testaamaan myös livenä.

TOTEUTUSVINKIT

KIRJOITA TOTEUTUSVINKKI

Lisää liitetiedostoLisää linkki
En ole robotti, vaan partiolainen joka tuntee vastuunsa ja velvollisuutensa ja ymmärtää lähettämänsä vinkin käyvän ensin tarkistuksessa ennen julkaisua.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry