Viestintä

Viestintä

Minä verkossa

Tavoite

Vaeltaja ymmärtää kuinka monenlaisia rooleja ihmisillä on vapaalla ja töissä. Hän ymmärtää miksi ihmiset käyttäytyvät eri tilanteissa ja rooleissa eri tavalla. Vaeltaja tietää, että internetiin ladatun tiedon lopullinen tuhoaminen on hankalaa. Vaeltaja ymmärtää asiallisen verkkokäyttäytymisen merkityksen.

Kuvaus

Vaeltaja etsii netistä eri palveluista jonkun tuntemansa ihmisen ja vertailee ja pohtii ihmisestä verkosta saamaansa kuvaa siihen, millainen ihminen hänen mielestään muuten on. Vaeltaja tarkistaa samalla, millaisen kuvan hänestä itsestään saa netissä. Vaeltaja pohtii, mitä seurauksia harkitsemattomalla nettikäytöksellä voi olla itselle tai toiselle.

Valinnainen Aktiviteetti

Arvioitu kesto

yli 2 tuntia

Taitoalueet

Vuorovaikutustaidot, Viestintä, Medialuku

Paikka

kololla
Kolo
kämpällä
Kämpällä
kotona
Kotona

Ryhmäkoko

Ryhmässä

Kasvatustavoitteet

Terveys ja turvallisuus, Toisten kunnioittaminen

Johtajan tehtävä

Vartionjohtaja johtaa harjoituksen tekemistä. Hän muotoilee kysymyksiä, joihin vartion jäsenet etsivät vastauksia. Luotsi osallistuu mahdollisuuksien mukaan keskusteluiltaan. Hän voi esittää pohdintoja herätteleviä kysymyksiä illan aikana. Luotsi voi myös auttaa vanhojen keskustelujen esiin kaivamisessa.

TOTEUTUSVINKIT

KIRJOITA TOTEUTUSVINKKI

Lisää liitetiedostoLisää linkki
En ole robotti, vaan partiolainen joka tuntee vastuunsa ja velvollisuutensa ja ymmärtää lähettämänsä vinkin käyvän ensin tarkistuksessa ennen julkaisua.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry