Sudenpennut

Sudenpennut

7-9-ihásiih

Sudenpennut ovat noin 7-9 -vuotiaita partiolaisia, joiden toiminta partiossa koostuu partiotaitoihin tutustumisesta, leikeistä, tarinoista sekä monenmoisesta tekemisestä.

Sudenpentujen ohjelma koostuu jäljistä ja askeleista. Jälkiä eli aktiviteettikokonaisuuksia on liki 40 erilaista. Jokaisessa jäljessä on tarjolla 8 - 12 askelta eli aktiviteettia, joista sudenpennut akelan johdolla valitsevat tehtäviksi vähintään 6. Jäljet on sijoitettu neljään kasvatustavoitteiden mukaiseen osioon. Kustakin osiosta tulee tehdä vähintään yksi jälki toimintavuoden aikana, jotta taataan partiotoiminnan monipuolisuus.

 

Mallitoimintasuunnitelma

Toimintasuunnitelman mallit näyttävät, miten ikäkauden partio-ohjelman aktiviteetit saa toteutettua puolen vuoden jaksoissa. Malleja saa ja kannattaa muokata oman ryhmän tarpeisiin sopivaksi.

Uusi vuonna 2023 julkaistu mallitoimintasuunnitelma ja esimerkit kokousten ohjelmasta löytyvät omalta sivultaan. Toinen esimerkki mallitoimintasuunnitelmista löytyy oheisesta tiedostosta (pdf).

 

Sudenpentuohjelman päivitys 2021

Vuoden 2021 aikana tapahtuneessa sudenpentuohjelman päivityksessä ohjelmaan on lisätty muutamia uusia jälkiä sekä päivitetty vanhojen jälkien sisältöjä tähän päivään. Päivityksen yhteydessä julkaistaan uusi versio Sudenpennun jäljet -kirjasta, joka tulee myyntiin syyskuun aikana. Jos laumalla on käytössä aiempi painos Sudenpennun jäljet -kirjasta, kirjaan voi printata liitteeksi uudet sivut tästä. Akelan oppaaseen voi ladata päivitysosan uusista jäljistä tästä

 

Osaamiskortit

Sudenpentujen ja seikkailijoiden osaamiskortit kuvaavat yksilön tai ryhmän partiossa hankkimaa osaamista. Kortit toimivat hyvänä alustajana keskustelulle siitä, mitä koloillassa, retkellä tai leirillä on kulloinkin opittu. Näin opitaan pikkuhiljaa paitsi huomaamaan, myös sanoittamaan sitä osaamista ja niitä taitoja, joita partio lapselle ja nuorelle opettaa. Voit ladata osaamiskortit täältä.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry